sâmbătă, 2 aprilie 2011

A-ti invatat jocul de-a supunerea in politica ?

LA 5-6 ani e “de-a mama si de-a tata”, pe la 10-11 “de-a hotii si vardistii”… urmeaza o perioada in care cochetam cu “de-a cel mai prost tare din curtea scolii” sau “de-a favoritul sefului”.
Si toate astea sunt competitii, punere in scena a esentei vietii… Care pe care ?!
Dar… cel mai si cel mai distractiv este “de-a supunerea” !!!
Asta se joaca in grup… si e jocul cu care ne incepem descoperirea lumii, cu care crestem si pe care il jucam pana la ultima rasuflare.
De ce ii spun “de-a supunerea” ? Deoarece… ca la poker… prima data joci cartile tale (competitia directa), iar dupa ce iti dai seama ca acest set de reguli are prea multe limite, incepi sa te gandesti ce carti are adversarul si sa-i oferi informatii asupra cartilor tale. Arati uneori slabiciune ca sa fii platit regeste.
E treaba dracului cu supunerea… E greu sa citesti daca cineva o face pentru a multumi (cum o face un caine) sau pentru a manipula (ca o pisica). Cam astea sunt cele 2 ipostaze.
Barbatii sunt, in mare parte, niste jucatori prosti de “poker in politica”. Pun prea mult accent pe cartile lor si pe analize matematice… Se gandesc prea mult la ce ofera, ce primesc si ce este corect in ACEST MOMENT… pe cand femeile joaca mult mai mult cu ajutorul instinctului si cu un ochi pe premiu… adica ceea ce vor castiga in VIITOR.
Sunt sigur ca persoana care a zis ca femeile sunt “sexul slab” s-a referit la cele care se aseamana cu catelusii… deoarece orice Pisi este caracterizata de proverbul “In spatele unui barbat puternic sta o femeie si mai puternica”.
Sincer… sunt prea misogin ca sa fiu total de acord cu ce am scris pana acum… asa ca o sa apas “Publica” inainte ca partea mea rationala sa stearga tot .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

optimizare web